pieczona telapia z ziemniakami

niezwykłe danie o wdzięcznym smaku dla Twoich drogich gości. Ten wspaniały przepis kulinarny udało mi się błagać jednego słynnego szefa kuchni. I ryby takie jak telapia, pstrąg, makrela to jego konik. Kiedy odwiedzamy ich, czerpiemy wielką przyjemność z potraw, które przygotowuje z ryb. Dziś chcę podzielić się z Wami tym przepisem na pieczone Telapia z ziemniakami. Przygotowanie tego posiłku nasz szef kuchni nie ufa nawet swojej żonie, wierząc, że może coś zrobić, chociaż można się o to spierać.
NoahAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 29 % 6 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc obiera ziemniaki, myje je i kroi w cienkie plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebula czyści, myje i kroi w pierścienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ser-na tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie układa ziemniaki na dnie natłuszczonej kokilki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Filety z telapii są myte i układane na ziemniakach,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Cebula jest układana na wierzchu filetów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Warzywa są myte i drobno posiekane, układane na cebuli (opcjonalnie), a następnie tworzą cienką siatkę z dowolnego majonezu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ser wylewa siatki majonezu. Piekarnik nagrzewa się do 180 C. i piecze w piekarniku, mniej więcej w połowie gotowania ryby dodaje mleko i pozostawia do gotowania na średnim ogniu. Ten przepis jest łatwy do przygotowania i bardzo satysfakcjonujący.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy