skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj i odmierz wszystkie składniki. Pokrój ananasa na kawałki, zetrzyj połowę banana na puree.
Krok 2:

Do jednej miski wsyp mąkę, cukier i sodę cynamonową.
Krok 3:

Dobrze wymieszaj suchą mieszankę, aż będzie gładka.
Krok 4:

W innej misce umieść wszystkie pozostałe składniki ciasta-jajka, olej roślinny, ekstrakt waniliowy i owoce.
Krok 5:

Dobrze wymieszaj płynne (mokre) składniki.
Krok 6:

Partiami dodając suche do płynnych, połącz składniki ciasta.
Krok 7:

Mieszaj, aż będzie gładkie - i ciasto będzie gotowe.
Krok 8:

Podziel ciasto na dwie małe formy do pieczenia i upiecz dwa ciasta (180 stopni, 25-35 minut). Ostudzić je, przyciąć wierzchołki.
Krok 9:

Aby zrobić krem, przenieś śmietanę i ser do naczynia do ubijania i zacznij ubijać. Gdy masa lekko się wzmocni, a ser się rozproszy, dodaj proszek i dalej ubijaj. Otrzymasz lekki, utrzymujący kształt krem. Trzymaj go trochę w lodówce przed użyciem - w ten sposób łatwiej będzie z nim pracować. Nałóż krem na dolne ciasto równą warstwą.
Krok 10:

Połóż górne ciasto i wyłóż ciasto.
Krok 11:

Nałóż krem na wierzch i boki ciasta.
Krok 12:

Wyrównaj boki i górę szpachelką lub szpatułką. Możesz zrobić plamy, wziąć teksturowaną szpatułkę lub pociągnąć łyżką, uzyskuje się bardzo ciekawy efekt.
Krok 13:

Z resztek kremu zrób paletę, oddzielając je i malując każdy z nich innym kolorem.
Krok 14:

Odwrotną stroną łyżki nałóż pociągnięcia w chaotyczny sposób.
Krok 15:

Udekoruj ciasto kawałkami batoników Bounty i połówkami kumkwatów(są to głównie małe owoce cytrusowe sprzedawane w postaci suszonej).
Krok 16:

Teraz możesz pokroić ciasto i zrobić herbatę.
Krok 17:

To jest cięcie-luźne i soczyste. Możesz ozdobić ciasto kolibra według własnego gustu i pragnienia.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal / 100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Kumkwat - 71 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g

