dietetyczne babeczki z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Przetrzyj twaróg przez sito lub przepuść przez maszynę do mięsa.
Krok 2:
Mielimy płatki owsiane w młynku do kawy.
Krok 3:
Dodaj pokruszone płatki do twarogu. Dodaj cukier, cynamon, proszek do pieczenia, jajka.
Krok 4:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Rozłóż powstałą masę w silikonowych formach. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g