skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wstępnie rozmrozić jedną warstwę ciasta
Krok 2:
Włącz piekarnik na 220 stopni. Rozwałkuj ciasto o połowę (zwiń w jedną stronę), aby uzyskać lepką stronę.
Krok 3:
Połóż ser na całej powierzchni (użyłem rosyjskiego), startego na drobnej tarce. Ściśnij dłonią.
Krok 4:
Złóż na pół, dobrze zmiksuj
Krok 5:
Możesz pomóc wałkiem do ciasta. Przygotowujemy Lizon z żółtka (rozbijamy żółtko widelcem, rozcieńczamy łyżką wody lub mleka)
Krok 6:
Pokrój ciasto na długie paski o grubości 1-1, 5 cm
Krok 7:
Kładziemy na uprzednio natłuszczonej formie (lub pergaminie, oleju z posypaną mąką-aby wypieki się nie przykleiły). Ostrożnie usuń paski z deski i przekręć końce w różnych kierunkach, otrzymujesz takie powójki, możesz zrobić równe patyczki.
Krok 8:
Dobrze posmaruj lizonem nasze patyczki-nada piękny kolor wypiekom i & quot; lepkość & quot; powierzchni ciasta
Krok 9:
Posyp sezamem i kminkiem (Lubię obficie sypać)
Krok 10:
Włóż do piekarnika, piecz do miękkości-powstanie piękny rumieniec! Mam to 220 stopni i 20-25 minut. Rozłóż gorące wypieki na ruszcie i ostudź. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g