paluszki serowe z ciasta francuskiego

przekąska na każdą okazję! Bardzo nietypowe i smaczne. Szybki, smaczny i bardzo prosty! Bardzo pomaga jako przekąska, z nieoczekiwanymi gośćmi! Dlatego na wszelki wypadek w zamrażarce mam torbę ciasta francuskiego - pomaga!
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 44 % 27 g
węglowodany 39 % 24 g
389 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wstępnie rozmrozić jedną warstwę ciasta

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włącz piekarnik na 220 stopni. Rozwałkuj ciasto o połowę (zwiń w jedną stronę), aby uzyskać lepką stronę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż ser na całej powierzchni (użyłem rosyjskiego), startego na drobnej tarce. Ściśnij dłonią.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złóż na pół, dobrze zmiksuj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Możesz pomóc wałkiem do ciasta. Przygotowujemy Lizon z żółtka (rozbijamy żółtko widelcem, rozcieńczamy łyżką wody lub mleka)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój ciasto na długie paski o grubości 1-1, 5 cm

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy na uprzednio natłuszczonej formie (lub pergaminie, oleju z posypaną mąką-aby wypieki się nie przykleiły). Ostrożnie usuń paski z deski i przekręć końce w różnych kierunkach, otrzymujesz takie powójki, możesz zrobić równe patyczki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze posmaruj lizonem nasze patyczki-nada piękny kolor wypiekom i & quot; lepkość & quot; powierzchni ciasta

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp sezamem i kminkiem (Lubię obficie sypać)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż do piekarnika, piecz do miękkości-powstanie piękny rumieniec! Mam to 220 stopni i 20-25 minut. Rozłóż gorące wypieki na ruszcie i ostudź. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy