skład / składniki
metoda gotowania
na początek zamień marchewkę w puree. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub po prostu pocierać. Odłóż powstałe puree na bok.
rozbij jajka do miski. Wlej do nich cukier i ubij. Następnie wlej olej roślinny do ubitej masy, wymieszaj.
weź posiekane orzechy - wlej je do miski na przygotowywane ciasto. Tam kładziemy marchewki i dobrze wszystko mieszamy.
dodaj proszek do pieczenia i sodę, wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj mąkę, którą najpierw musisz przesiać. Zagniatamy ciasto (konsystencja powinna wyglądać jak bardzo gęsta śmietana, lepka).
przykryj naczynie do pieczenia pergaminem, wlej ciasto i wyślij do piekarnika do pieczenia w 180 stopniach, aż będzie gotowe (40-45 minut).
pod koniec gotowania musisz zrobić krem. Przygotowanie jest bardzo proste: śmietanę i cukier należy ubić. Dostosuj ilość cukru do swojego gustu, na przykład uwielbiam, aby krem był wystarczająco słodki. Możesz włożyć mniej cukru.
wyjmij gotowy biszkopt z piekarnika, pozwól mu trochę ostygnąć. Następnie odcinamy od niego górę i kroimy sam biszkopt na dwa ciasta. Posmaruj ciasta kremem ze wszystkich stron, połóż je jeden na drugim.
pokruszamy pokrojony biszkopt i posypujemy nasze ciasto tym słodkim okruchem. Teraz wysyłamy ciasto do lodówki na kilka godzin.
słodkiej i przyjemnej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g