skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby ugotować czerwoną rybę ze śmietaną, potrzebujemy: czerwonej ryby; ser; śmietana; zmielony czarny pieprz i sól.
Krok 2:
Umyj Czerwony, osusz i pokrój w porcje steków.
Krok 3:
Sól, pieprz rybę i włóż na patelnię.
Krok 4:
Wlej śmietanę na patelnię. Ustaw na małym ogniu. Tomić przez około 10 minut.
Krok 5:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 6:
Obficie posyp rybę serem.
Krok 7:
Przykryj patelnię i gotuj rybę w śmietanie przez około 5 minut, aż ser całkowicie się rozpuści.
Krok 8:
Podawaj ryby na gorąco. Smacznego!
czerwona ryba od dawna uważana jest za prawdziwy przysmak, dlatego można ją było zobaczyć wyłącznie na świątecznych stołach naszych obywateli. Ryba otrzymała swoją nazwę (uogólnioną) ze względu na doskonały smak, a także fakt, że mięso tej ryby ma czerwony (różowy) kolor.
czerwona ryba to cała rodzina cennych gatunków ryb, których mięso jest używane przez kucharzy na całym świecie do przygotowywania dość smacznych dań restauracyjnych.
badania wykazały, że osoby jedzące czerwone ryby rzadziej chorują na nadciśnienie. Ryba pomaga mózgowi, wzmacnia tkanki, nadaje elastyczność naczyniom, utrzymuje mięśnie w napięciu, przywraca zniszczone włosy i paznokcie. Czerwona ryba zawiera wiele przydatnych substancji: fosfor, cynk, potas. Naukowcy odkryli, że przy obfitym spożyciu czerwonych ryb powstaje ochrona przed ekspozycją na słońce. Przy silnym słońcu osoba spożywająca czerwoną rybę zmniejszy ryzyko poparzenia. Czerwona ryba poprawia wytrzymałość, zwalcza arytmię, wspomaga pamięć i koncentrację, zapobiega krzywicy, cukrzycy. Rozważenie różnych rodzajów czerwonych ryb pomoże w jego wyborze i wskaże korzystne właściwości.
łosoś ma więcej tłuszczów omega-3 niż inne rodzaje czerwonych ryb. Olej rybny jest dobrze wchłaniany przez organizm. Jest przydatny do utraty wagi, pomaga w chorobach nerek, zaburzeniach koordynacji ruchów, obniża poziom cholesterolu we krwi. Ma działanie uspokajające, relaksujące.
łosoś jest przydatny dla organizmu z następującymi właściwościami: normalizuje krążenie krwi, poprawia metabolizm, odporność, wzmacnia układ nerwowy, tarczycę. Pstrąg jest gorszy od łososia pod względem kalorii, odpowiedni do diety.
pstrąg jest bogaty w kwasy tłuszczowe, które chronią naczynia krwionośne i mają korzystny wpływ na pracę serca. Pstrąg zawiera witaminy z grup A, E, B, D. Ta ryba zawiera dużą ilość fosforu przydatnego dla kości i mięśni. Ta ryba jest używana jako przysmak.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g