ciasto jogurtowe Świnka Peppa

jasne, słodkie ciasto oparte na kreskówce Świnka Peppa i George. Dekoracja z kremu.
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 20 % 12 g
węglowodany 72 % 43 g
312 kcal
IG: 2 / 2 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj biszkopty, ostudź, podziel każdy wzdłuż na dwie części. Przygotuj mus. W formie, w której wypiekano biszkopty, Złóż ciasto, mocząc warstwy musem. Pozostaw ciasto do namoczenia. W międzyczasie wydrukuj obraz świni, Przytnij krawędź wzdłuż warunkowego konturu. Przygotuj krem białkowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli ciasto znajduje się na górze, wytnij z niego kształt według szablonu, umieszczając go twarzą do ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie nałóż trochę kremu na spód ciasta, który posłuży jako klej do podłoża ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ustaw podkład i odwróć ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wytnij obraz świni wzdłuż konturu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nałóż trochę kremu na ciasto, na którym konieczne będzie nałożenie konturu świni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nałóż szpikulcem na krem kontur zewnętrznych i wewnętrznych elementów świni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Obrysuj kontur stopioną ciemną czekoladą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozcieńczyć trochę różowego kremu i za pomocą dyszy &039;gwiazdka&039; nałożyć go na twarz świnki. Krem należy nakładać w kółko w jednym kierunku i pod jednym kątem. Dzięki temu wzór będzie wyglądał harmonijnie i schludnie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pomaluj na różowo wszystkie niezbędne elementy obrazu. Aby wiedzieć, gdzie jest kolor, trzymaj pod ręką kolorowy obraz postaci.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W jaśniejszym różowym kolorze nałóż rumieniec na policzek i zaznacz nozdrza.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pomaluj koszulkę Niebieskim kremem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pomaluj oczy i łapy białymi i czarnymi kremami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Białym kremem narysuj tło na górnej połowie obrazu na torcie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Nałóż również biały krem węża wzdłuż krawędzi górnej części.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    W ten sam sposób, zielony krem narysować tło na dole obrazu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dyszą &039;chwast & 039; i jasnozielonym kremem nakładaj obrzeża u podstawy i wzdłuż górnej krawędzi dolnej części obrazu gwałtownymi ruchami.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ostatnim akcentem, pomaluj usta i uchwyty świnki jasnym różowym kremem. Gotowe ciasto można podawać do stołu i zachwycać bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Cukier żelujący - 398   kcal/100g

Podobne przepisy