skład / składniki
metoda gotowania
1. Ciasto francuskie należy wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby rozmroziło się w temperaturze pokojowej do miękkości i plastyczności.
2. Włącz piekarnik na 200 stopni Celsjusza, aby podgrzać.
3. Dobrze spłucz rodzynki gorącą przegotowaną wodą i spuść wodę. Następnie wlej umytą rodzynkę niewielką ilością rumu (możesz zastąpić innym alkoholem w razie potrzeby lub obejść się bez niego). Dodaj ekstrakt waniliowy i skórkę do mieszanki z suszonymi owocami, aby uzyskać przyjemny smak. Pozostaw rodzynki do zaparzenia przez 10-15 minut.
4. W misce za pomocą ręcznej trzepaczki ubij jajko kurze na puszystą pianę.
5. Zetrzyj twaróg widelcem, aż będzie gładki, rozbijając wszystkie możliwe grudki. Następnie wymieszaj twaróg z ubitym jajkiem. Dodaj cukier i sól, aby uzyskać zrównoważony smak. Wymieszaj wszystkie składniki razem.
6. Połącz masę twarogową z nalewką z rodzynek. I ponownie mieszaj, aż będzie gładka.
7. Pokrój arkusz ciasta francuskiego na równe kwadraty za pomocą nożyczek kuchennych lub ostrego noża. Umieść nadzienie z twarogu na środku kwadratu. Przykryj wierzch drugim kwadratem ciasta i wykonaj szczypanie wzdłuż krawędzi widelcem stołowym. Możesz przekręcić nadzienie w koperty lub w dowolny wygodny sposób. Najważniejsze jest, aby mocno przymocować krawędzie ciasta, aby nadzienie twarogowe nie wydostało się podczas pieczenia bułek.
8. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i połóż na nim uformowane bułki.
9. Rozbij kolejne jajko kurze i wymieszaj. A następnie posmaruj wierzch bułek jajkiem, aby uzyskać błyszczącą, apetyczną skórkę.
10. Umieść bułki do pieczenia w nagrzanym piekarniku przez 18-20 minut, aż będą całkowicie ugotowane lub do momentu, aż bułki pokryją się złotą skórką.
gotowe francuskie bułeczki z twarogiem ostudzić i posypać cukrem pudrem przed podaniem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g