bułeczki z twarogiem francuskim

Spróbuj zrobić ciasto francuskie ze zdrowym nadzieniem! Bułki z twarogiem z ciasta francuskiego to świetna opcja do pieczenia herbaty w kręgu rodzinnym. Przygotowanie ich jest niesamowicie proste i dość szybkie. Ciasto francuskie można kupić z wyprzedzeniem w dowolnym sklepie lub supermarkecie i po prostu rozmrozić. Takie bułki są chrupiące i przewiewne, z najdelikatniejszym nadzieniem twarogowym w środku.
angelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 31 % 17 g
węglowodany 54 % 29 g
300 kcal
IG: 4 / 79 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Ciasto francuskie należy wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby rozmroziło się w temperaturze pokojowej do miękkości i plastyczności.

2. Włącz piekarnik na 200 stopni Celsjusza, aby podgrzać.

3. Dobrze spłucz rodzynki gorącą przegotowaną wodą i spuść wodę. Następnie wlej umytą rodzynkę niewielką ilością rumu (możesz zastąpić innym alkoholem w razie potrzeby lub obejść się bez niego). Dodaj ekstrakt waniliowy i skórkę do mieszanki z suszonymi owocami, aby uzyskać przyjemny smak. Pozostaw rodzynki do zaparzenia przez 10-15 minut.

4. W misce za pomocą ręcznej trzepaczki ubij jajko kurze na puszystą pianę.

5. Zetrzyj twaróg widelcem, aż będzie gładki, rozbijając wszystkie możliwe grudki. Następnie wymieszaj twaróg z ubitym jajkiem. Dodaj cukier i sól, aby uzyskać zrównoważony smak. Wymieszaj wszystkie składniki razem.

6. Połącz masę twarogową z nalewką z rodzynek. I ponownie mieszaj, aż będzie gładka.

7. Pokrój arkusz ciasta francuskiego na równe kwadraty za pomocą nożyczek kuchennych lub ostrego noża. Umieść nadzienie z twarogu na środku kwadratu. Przykryj wierzch drugim kwadratem ciasta i wykonaj szczypanie wzdłuż krawędzi widelcem stołowym. Możesz przekręcić nadzienie w koperty lub w dowolny wygodny sposób. Najważniejsze jest, aby mocno przymocować krawędzie ciasta, aby nadzienie twarogowe nie wydostało się podczas pieczenia bułek.

8. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i połóż na nim uformowane bułki.

9. Rozbij kolejne jajko kurze i wymieszaj. A następnie posmaruj wierzch bułek jajkiem, aby uzyskać błyszczącą, apetyczną skórkę.

10. Umieść bułki do pieczenia w nagrzanym piekarniku przez 18-20 minut, aż będą całkowicie ugotowane lub do momentu, aż bułki pokryją się złotą skórką.

gotowe francuskie bułeczki z twarogiem ostudzić i posypać cukrem pudrem przed podaniem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g

Podobne przepisy