filet z kurczaka nadziewany pigwą

pigwa nada mięsu z kurczaka nowe aspekty smaku. Pewnego dnia w sklepie zobaczyłem bardzo piękną pigwę i nie mogłem się oprzeć. Myślałam, co by z niej ugotować. Nie znalazłem nic ciekawego dla siebie, więc eksperymentowałem w podróży. W rezultacie mój syn, który nie je wszystkiego, powiedział: twój kurczak to tylko objadanie się. Niestety nie śledziłem i moja pigwa ciemniała na wierzchu, ale chciałem zachować jej jasnożółty kolor. Ale to nie miało wpływu na smak.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 11 g
tłuszcze 43 % 13 g
węglowodany 20 % 6 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    SOS. Zetrzyj ser na średniej tarce. Przełóż czosnek przez prasę. Wymieszaj śmietanę, ser, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Farsz. Pigwę opłucz, pokrój wzdłuż na pół, usuń nasiona. Pokrój każdą połowę na pół-pierścienie o grubości 5 mm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż grzbietu na 2 części. W każdej części wykonaj 4-5 głębokich cięć poprzecznych.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj pierś sosem, starając się, aby masa dostała się do nacięć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż plastry pigwy na kawałkach kurczaka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec 45-50 minut w 180°C. Jeśli pigwa zacznie się palić, przykryj formę folią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy