filet z kurczaka nadziewany pigwą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
SOS. Zetrzyj ser na średniej tarce. Przełóż czosnek przez prasę. Wymieszaj śmietanę, ser, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać.
Krok 3:
Farsz. Pigwę opłucz, pokrój wzdłuż na pół, usuń nasiona. Pokrój każdą połowę na pół-pierścienie o grubości 5 mm.
Krok 4:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż grzbietu na 2 części. W każdej części wykonaj 4-5 głębokich cięć poprzecznych.
Krok 5:
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Krok 6:
Posmaruj pierś sosem, starając się, aby masa dostała się do nacięć.
Krok 7:
Ułóż plastry pigwy na kawałkach kurczaka.
Krok 8:
Piec 45-50 minut w 180°C. Jeśli pigwa zacznie się palić, przykryj formę folią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g