żeberka wieprzowe w sosie musztardowym

przepyszne rumiane żeberka doprowadzą każdego do szaleństwa! Każdy może łatwo ugotować takie żeberka-wystarczy wziąć niezbędne składniki i dać im czas na marynowanie! Żeberka okazują się niezwykłe: trochę ostre, trochę słodkawe, miękkie, delikatne i różowe-to coś! Koniecznie spróbuj, jest pyszny!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 56 % 27 g
węglowodany 15 % 7 g
319 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić żeberka wieprzowe w sosie musztardowym? Niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przed marynowaniem żeber konieczne jest uwolnienie ich z folii znajdującej się po wewnętrznej stronie żeber

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój żeberka na porcje

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W przypadku sosu musztardowego połącz miód i musztardę Dijon

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj zwykłą rosyjską musztardę - nada naszym żeberkom pikantności i pikanterii

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj suszone zioła do smaku - mam bazylię

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz trochę mieszanki papryki lub zwykły czarny pieprz i trochę pikantnej Czerwieni

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj trochę oleju roślinnego - pomoże to mięsu lepiej nasycić się przyprawami

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz sól lub tak jak ja dodaj sos sojowy zamiast soli, mój sos sojowy nie jest zbyt słony, więc trochę dosoliłem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wszystko dobrze wymieszaj - a sos jest gotowy!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze natrzyj żeberka powstałym sosem i pozostaw do marynowania na co najmniej 3 godziny, a jeszcze lepiej na noc

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piecz żeberka w 180 stopniach przez 40 minut, jeśli w żeberkach jest dużo mięsa, przykryj je folią przez pierwsze 20-30 minut, piecz pozostały czas bez folii

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podczas pieczenia wyjmij żeberka z piekarnika i polej pozostałym sosem

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal / 100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy