skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić żeberka wieprzowe w sosie musztardowym? Niezbędne składniki
Krok 2:

Przed marynowaniem żeber konieczne jest uwolnienie ich z folii znajdującej się po wewnętrznej stronie żeber
Krok 3:

Pokrój żeberka na porcje
Krok 4:

W przypadku sosu musztardowego połącz miód i musztardę Dijon
Krok 5:

Dodaj zwykłą rosyjską musztardę - nada naszym żeberkom pikantności i pikanterii
Krok 6:

Dodaj suszone zioła do smaku - mam bazylię
Krok 7:

Teraz trochę mieszanki papryki lub zwykły czarny pieprz i trochę pikantnej Czerwieni
Krok 8:

Dodaj trochę oleju roślinnego - pomoże to mięsu lepiej nasycić się przyprawami
Krok 9:

Teraz sól lub tak jak ja dodaj sos sojowy zamiast soli, mój sos sojowy nie jest zbyt słony, więc trochę dosoliłem
Krok 10:

Wszystko dobrze wymieszaj - a sos jest gotowy!
Krok 11:

Dobrze natrzyj żeberka powstałym sosem i pozostaw do marynowania na co najmniej 3 godziny, a jeszcze lepiej na noc
Krok 12:

Piecz żeberka w 180 stopniach przez 40 minut, jeśli w żeberkach jest dużo mięsa, przykryj je folią przez pierwsze 20-30 minut, piecz pozostały czas bez folii
Krok 13:

Podczas pieczenia wyjmij żeberka z piekarnika i polej pozostałym sosem
Krok 14:

Podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal / 100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g


