wieprzowina z piersi kurczaka w folii

ekskluzywna metoda gotowania kurczaka! Pyszne! Wczoraj próbowałem gotować wieprzowinę z piersi kurczaka i szczerze mówiąc, nie spodziewałem się tak smacznego rezultatu. Soczyste mięso pieczone we własnym soku w folii, zjadane szybciej niż przypuszczałem) dzielę się przepisem, może komuś się przyda.
DinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 23 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 4 % 1 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

wlej czerwone chili, czarny pieprz, czosnek w proszku, paprykę i sól do miski. Wymieszaj przyprawy i wlej oliwę z oliwek. To będzie marynata do wieprzowiny.

Cóż, teraz mój filet z kurczaka, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i obficie posmaruj pikantną marynatą.

odcinamy kawałek folii i pakujemy w nią mięso z kurczaka, po czym umieszczamy w żaroodpornej formie i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy przez pół godziny.

po określonym czasie wyjmujemy filety z piekarnika, pozwalamy ostygnąć do temperatury pokojowej, zawijamy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na 2 godziny.

podawaj wieprzowinę na stole, krojąc ją w cienkie talerze.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy