wieprzowina z piersi kurczaka w folii
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
wlej czerwone chili, czarny pieprz, czosnek w proszku, paprykę i sól do miski. Wymieszaj przyprawy i wlej oliwę z oliwek. To będzie marynata do wieprzowiny.
Cóż, teraz mój filet z kurczaka, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i obficie posmaruj pikantną marynatą.
odcinamy kawałek folii i pakujemy w nią mięso z kurczaka, po czym umieszczamy w żaroodpornej formie i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy przez pół godziny.
po określonym czasie wyjmujemy filety z piekarnika, pozwalamy ostygnąć do temperatury pokojowej, zawijamy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na 2 godziny.
podawaj wieprzowinę na stole, krojąc ją w cienkie talerze.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g