leniwe ciasto rybne z makreli

najprostszy przepis na pyszne ciasto, nie możesz wymyślić łatwiejszego!
JanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 14 g
tłuszcze 46 % 16 g
węglowodany 14 % 5 g
206 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

bardzo prosty przepis, często robię to leniwe ciasto z makreli.
więc drobno posiekaj cebulę, połóż na patelni. Otwieramy konserwy, drobno kruszymy kawałki makreli i mieszamy je z cebulą. Następnie ciasto. Dodaj wszystkie powyższe składniki do miski i mieszaj, aż uzyskasz jednorodną masę. Wypełnij makrelę ciastem. Rozgrzej piekarnik do 200° i piecz przez 30 minut. Gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy