leniwe ciasto rybne z makreli
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
bardzo prosty przepis, często robię to leniwe ciasto z makreli.
więc drobno posiekaj cebulę, połóż na patelni. Otwieramy konserwy, drobno kruszymy kawałki makreli i mieszamy je z cebulą. Następnie ciasto. Dodaj wszystkie powyższe składniki do miski i mieszaj, aż uzyskasz jednorodną masę. Wypełnij makrelę ciastem. Rozgrzej piekarnik do 200° i piecz przez 30 minut. Gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g