Gołąbki z ziemniakami

Jeśli nigdy nie próbowałeś gołąbków z ziemniakami, spróbuj! Pyszne!
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 64 % 9 g
73 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

ugotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Ostudzić i zetrzeć na grubej tarce. Ugotuj grzyby, spłucz. Posiekaj obraną cebulę. Smażyć w oleju roślinnym, aż grzyby z cebulą będą ugotowane. Dodaj przyprawy, sól, posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj z ziemniakami.
dressing: cebulę i marchewkę smażyć na oleju do miękkości. Dodaj liść laurowy, SOS, śmietanę, sól, wodę. Doprowadzić do wrzenia, odstawić.
zagotuj wodę osobno i zanurz kapustę naciętą na pniu we wrzącej wodzie, przytrzymaj przez 10 minut. Usuń kapustę i rozłóż na liście. Odciąć im twardą żyłę. Rozłóż nadzienie na środku każdego arkusza i zawiń arkusz w Gołąbek.
przenieś gołąbki na patelnię, zalej dressingiem, dodaj wodę, aby wszystkie gołąbki były zamknięte. Włóż patelnię do piekarnika 180C na 40 minut. Gotowe gołąbki z ziemniakami podawaj na gorąco.& nbsp;smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal / 100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal / 100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy