skład / składniki
metoda gotowania
ugotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Ostudzić i zetrzeć na grubej tarce. Ugotuj grzyby, spłucz. Posiekaj obraną cebulę. Smażyć w oleju roślinnym, aż grzyby z cebulą będą ugotowane. Dodaj przyprawy, sól, posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj z ziemniakami.
dressing: cebulę i marchewkę smażyć na oleju do miękkości. Dodaj liść laurowy, SOS, śmietanę, sól, wodę. Doprowadzić do wrzenia, odstawić.
zagotuj wodę osobno i zanurz kapustę naciętą na pniu we wrzącej wodzie, przytrzymaj przez 10 minut. Usuń kapustę i rozłóż na liście. Odciąć im twardą żyłę. Rozłóż nadzienie na środku każdego arkusza i zawiń arkusz w Gołąbek.
przenieś gołąbki na patelnię, zalej dressingiem, dodaj wodę, aby wszystkie gołąbki były zamknięte. Włóż patelnię do piekarnika 180C na 40 minut. Gotowe gołąbki z ziemniakami podawaj na gorąco.& nbsp;smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal / 100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal / 100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g