skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić udka z kurczaka nadziewane grzybami? Przygotuj niezbędne składniki: umyj udka z kurczaka, obierz cebulę
Krok 2:
Pokrój cebulę w drobną kostkę
Krok 3:
Smażyć na patelni na złoty kolor wraz z grzybami
Krok 4:
Podczas smażenia naszych grzybów z cebulą zajmij się rzeźbieniem naszych nóg! Aby to zrobić, odwróć skórę
Krok 5:
Za pomocą siekiery kuchennej lub prostego noża (tak jak ja) usuń kość z mięsem
Krok 6:
Oto, co powinno się skończyć
Krok 7:
Podobnie odetnij Pozostałe nogi. Oddziel mięso od kości. Nie wyrzucaj kości - przydadzą się do przygotowania bulionu
Krok 8:
Pokrój mięso w dużą kostkę
Krok 9:
Zetrzyj ser
Krok 10:
W międzyczasie nasze grzyby z cebulą już się usmażyły! Wymieszaj je z mięsem z kurczaka i serem, solą, pieprzem. Jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy
Krok 11:
Wypełnij powstałym mięsem mielonym
Krok 12:
Nasmaruj formę olejem. Połóż udka nadziewane grzybami i wyślij do podgrzanego do 180 stopni. piekarnik na 30 min.
Krok 13:
Zostało mi trochę nadzienia i podczas pieczenia goleni zrobiłam z niego takie kotlety
Krok 14:
Po 30 minutach wyjmij te rumiane nogi z piekarnika
Krok 15:
Smacznego!
moi domownicy myśleli, że to zwykłe nogi pieczone w piekarniku, ale czekała ich mała niespodzianka i docenili to
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g