udka z kurczaka nadziewane grzybami

jest idealny na wakacje, a przygotowanie jest proste i niedrogie! Bardzo smaczne, aromatyczne i piękne udka z kurczaka, które przekonały mnie Od pierwszego gotowania! Mam nadzieję, że ci się też spodoba!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 13 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
156 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić udka z kurczaka nadziewane grzybami? Przygotuj niezbędne składniki: umyj udka z kurczaka, obierz cebulę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na patelni na złoty kolor wraz z grzybami

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia naszych grzybów z cebulą zajmij się rzeźbieniem naszych nóg! Aby to zrobić, odwróć skórę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Za pomocą siekiery kuchennej lub prostego noża (tak jak ja) usuń kość z mięsem

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto, co powinno się skończyć

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podobnie odetnij Pozostałe nogi. Oddziel mięso od kości. Nie wyrzucaj kości - przydadzą się do przygotowania bulionu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój mięso w dużą kostkę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj ser

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W międzyczasie nasze grzyby z cebulą już się usmażyły! Wymieszaj je z mięsem z kurczaka i serem, solą, pieprzem. Jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wypełnij powstałym mięsem mielonym

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasmaruj formę olejem. Połóż udka nadziewane grzybami i wyślij do podgrzanego do 180 stopni. piekarnik na 30 min.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zostało mi trochę nadzienia i podczas pieczenia goleni zrobiłam z niego takie kotlety

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po 30 minutach wyjmij te rumiane nogi z piekarnika

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

moi domownicy myśleli, że to zwykłe nogi pieczone w piekarniku, ale czekała ich mała niespodzianka i docenili to

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy