skład / składniki
metoda gotowania
dokładnie spłucz kaszę gryczaną, zalej dwiema szklankami wrzącej wody i pozostaw na pół godziny. Ta metoda przetwarzania sprawi, że gryka będzie "półproduktem" do dalszego pieczenia, będzie dobrze spuchnięta, a pozostałe zanieczyszczenia zostaną usunięte podczas spuszczania wody.
możesz wziąć dowolną część z kurczaka, ale piersi są oczywiście zdrowsze. Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju roślinnym smażyć drobno posiekaną cebulę. W misce łączy kaszę gryczaną, mięso z kurczaka, cebulę i przyprawy, dokładnie wymieszaj.
włóż do rękawa do pieczenia, równomiernie rozprowadź zawartość w torbie i zawiąż jej koniec. Z góry nożem wykonujemy kilka nakłuć. Włóż do podgrzanego do 180 stopni na pół godziny. Ten czas wystarczy na przygotowanie tego dania.
podawaj do woli z sosem i świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g