skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę Anastasia z koreańską marchewką? Przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Przygotowanie sałatki zacznij od naleśnika jajecznego. Lepiej przesiej mąkę przez sito. Jajka potrzebują dużych wybranych.
Krok 2:
W misce połącz jajka, przesianą mąkę, wodę i sól.
Krok 3:
Wszystko dobrze wymieszaj, rozbijając wszystkie grudki. Jeśli nie można było uniknąć grudek, przetrzyj mieszaninę przez sito.
Krok 4:
Na patelni na małym ogniu rozgrzej olej roślinny. Wlać mieszaninę jajek i smażyć naleśnik pod przykryciem z obu stron, aż będzie miękki. Im mniejsza średnica patelni, tym naleśnik będzie grubszy, co oznacza dłuższe pieczenie. Lepiej gotować na patelni o dużej średnicy.
Krok 5:
Przenieś gotowy naleśnik na talerz i ostudź.
Krok 6:
Następnie pokrój w paski.
Krok 7:
Teraz przygotuj składniki na bazę sałatkową. Możesz wziąć koreańskie marchewki w sklepie lub ugotować je samodzielnie. Filet z kurczaka można zastąpić udkiem z kurczaka, ale należy pamiętać, że zawartość kalorii w sałatce ulegnie zmianie.
Krok 8:
Wstępnie ugotuj filet z kurczaka w osolonej wrzącej wodzie do miękkości. Wyjmij kurczaka z bulionu, ostudź i pokrój na małe kawałki lub rozłóż ręce na włóknach.
Krok 9:
Pokrój szynkę w paski. Weź szynkę, którą lubisz do smaku. Szynkę można zastąpić wędzoną szyjką wieprzową, szynką lub carbonadą.
Krok 10:
Drobno posiekaj kapustę pekińską. Kapustę pekińską można zastąpić kapustą włoską.
Krok 11:
Orzechy włoskie kalcynuj na suchej patelni przez 2 minuty i posiekaj nożem. W razie potrzeby możesz zmielić orzechy w blenderze.
Krok 12:
W misce połącz filet z kurczaka, szynkę, kapustę pekińską, koreańską marchewkę i pokrojony naleśnik jajeczny.
Krok 13:
Dopraw sałatkę majonezem i delikatnie wymieszaj.
Krok 14:
Przenieś gotową sałatkę na talerz i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g