skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jabłka z dżemem i orzechami? Przygotowujemy niezbędne produkty. Moje jabłka w bieżącej wodzie
Krok 2:
Wytnij rdzeń, uważając, aby nie dotknąć dolnej części jabłka
Krok 3:
Dodano posiekany orzech do wgłębienia
Krok 4:
Na wierzch polany dowolnym dżemem (u mnie truskawki z cukrem)
Krok 5:
Włóż jabłka do formy, te jabłka nie wymagają niczego dodatkowego, ale wlej trochę wody do zwykłych jabłek, możesz położyć kawałek masła na wierzchu, nie zaszkodzi. I piec przez 35 minut w nagrzanym piekarniku do 350 gr. Sprawdź stopień gotowania małym nożem, jeśli spokojnie przecina miąższ jabłka, oznacza to, że jest gotowy i możesz go wyjąć z piekarnika.
jeśli chcesz, możesz posypać gotowe jabłko cukrem pudrem dla urody, ponieważ jest w nim wystarczająco dużo słodyczy, zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g