pieczone jabłka z dżemem i orzechami

Prosty i pyszny deser na skromny wieczór we dwoje! Okazuje się, że są specjalne jabłka do pieczenia, po raz pierwszy natknąłem się na to, kupiłem 4 jabłka na próbę, są nawet inne z wyglądu - ich kształt jest spłaszczony, aby stał stabilnie, a nadzienie nie wyciekło, kolor jest równy, nasycony, podobny do gruszki konferencja, miąższ jest jednorodny, gęsty, niezbyt soczysty, pachnący, nie marszczą się podczas pieczenia, nie tracą kształtu, jakby nie były w piekarniku, smakują nadzwyczajnie, miło jest takie smakować, delikatne, miękkie, niesamowite. Tutaj dzielę się z Tobą przepisem, nic skomplikowanego, a wrażenia są niesamowite. Przygotuj takie jabłka na Walentynki!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 86 % 12 g
66 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec jabłka z dżemem i orzechami? Przygotowujemy niezbędne produkty. Moje jabłka w bieżącej wodzie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wytnij rdzeń, uważając, aby nie dotknąć dolnej części jabłka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodano posiekany orzech do wgłębienia

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na wierzch polany dowolnym dżemem (u mnie truskawki z cukrem)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż jabłka do formy, te jabłka nie wymagają niczego dodatkowego, ale wlej trochę wody do zwykłych jabłek, możesz położyć kawałek masła na wierzchu, nie zaszkodzi. I piec przez 35 minut w nagrzanym piekarniku do 350 gr. Sprawdź stopień gotowania małym nożem, jeśli spokojnie przecina miąższ jabłka, oznacza to, że jest gotowy i możesz go wyjąć z piekarnika.

jeśli chcesz, możesz posypać gotowe jabłko cukrem pudrem dla urody, ponieważ jest w nim wystarczająco dużo słodyczy, zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g

Podobne przepisy