maliny z cukrem z gotowaniem na zimę

niezwykły dżem malinowy na zimę! Dziś przygotujemy niezwykły dżem. Będziemy go mieć z takim składnikiem jak jelfix. Żelfiks zawiera pektynę i kwas cytrynowy. Pektyna jest naturalnym zagęszczaczem. Ze względu na swoje właściwości zagęszczanie dżemu jest szybsze,więc czas obróbki cieplnej jest skrócony - wystarczy tylko 10 minut. Dżem okazuje się bardzo smaczny, zdrowy i bogaty.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 57 g
221 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Maliny opłucz, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Puree maliny blenderem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej 250 gramów cukru do puree malinowego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I wlej torebkę galaretki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko wymieszaj, podpal, pozwól masie się zagotować i gotuj przez 3 minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wlej resztę cukru, wymieszaj. Dajemy dżem do wrzenia, robimy mały ogień i pozwól malinkom"Bul & quot; 8 minut. Nie zapomnij mieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 8 minutach trzymamy palec (czysty!) na łyżce-ślad pozostaje wyraźny-dżem jest gotowy!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sterylizujemy słoiki w dowolny dogodny dla Ciebie sposób.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełnij słoiki dżemem, zwiń pokrywki i owiń kocem, aż całkowicie ostygną. Przechowywać w piwnicy, piwnicy lub zimnym miejscu, gdzie to się dzieje))) po całkowitym ostygnięciu dżem stanie się jeszcze grubszy - będzie doskonałym dodatkiem do naleśników!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dżem jest bardzo smaczny i aromatyczny!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Jelfix - 298   kcal/100g

Podobne przepisy