skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Maliny opłucz, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
Krok 2:
Puree maliny blenderem.
Krok 3:
Wlej 250 gramów cukru do puree malinowego.
Krok 4:
I wlej torebkę galaretki.
Krok 5:
Wszystko wymieszaj, podpal, pozwól masie się zagotować i gotuj przez 3 minuty.
Krok 6:
Następnie wlej resztę cukru, wymieszaj. Dajemy dżem do wrzenia, robimy mały ogień i pozwól malinkom"Bul & quot; 8 minut. Nie zapomnij mieszać.
Krok 7:
Po 8 minutach trzymamy palec (czysty!) na łyżce-ślad pozostaje wyraźny-dżem jest gotowy!
Krok 8:
Sterylizujemy słoiki w dowolny dogodny dla Ciebie sposób.
Krok 9:
Napełnij słoiki dżemem, zwiń pokrywki i owiń kocem, aż całkowicie ostygną. Przechowywać w piwnicy, piwnicy lub zimnym miejscu, gdzie to się dzieje))) po całkowitym ostygnięciu dżem stanie się jeszcze grubszy - będzie doskonałym dodatkiem do naleśników!
Krok 10:
Dżem jest bardzo smaczny i aromatyczny!
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jelfix - 298 kcal/100g