skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, które przydadzą się do przygotowania zupy. Lepiej jest używać chudego mięsa, dobrze nadaje się polędwica z szyi wieprzowej. Zamiast ogórka można bezpiecznie użyć rzodkiewki i zastąpić kiełki soi kapustą pekińską.
Krok 2:
Pokrój mięso na talerze o szerokości co najmniej 1 centymetra. Włóż do rondla, zalej 1,5 litra wody. Dodaj całą cebulę i marchewkę (bulion będzie bogatszy i bogatszy). Podpal, Usuń stale utworzoną pianę i gotuj przez około 30 minut.
Krok 3:
Usuń mięso łyżką cedzakową z patelni, pozostaw bulion, aby stał się przezroczysty, a osad osiadł. Delikatnie odcedź czysty bulion do osobnego pojemnika. Lekko posolić.
Krok 4:
Na suchą, gorącą patelnię wlej sezam. Smażyć na dużym ogniu, mieszając, aż ziarna będą lekko brązowawe i pojawi się trzask".
Krok 5:
Następnie dodaj czosnek, sól(około 0,5 łyżeczki) i cukier do patelni przepuszczonej przez prasę. Następnie wlej sos sojowy, dobrze wymieszaj. W razie potrzeby dodaj szczyptę mielonego imbiru, a mięso i sos będą jeszcze bardziej pikantne.
Krok 6:
Włóż gotowane kawałki wieprzowiny do sosu.
Krok 7:
Przykryj wierzch talerzem o średnicy mniejszej niż patelnia, aby uformować & quot; prasę & quot;, przykryj i wyślij do ognia nieco poniżej średniej. Dusić przez około 40 minut.
Krok 8:
W tym czasie ugotuj jajka i ugotuj resztę składników. Cienko pokrój ogórki (lub rzodkiewki), posiekaj zieloną cebulę i cienko pokrój limonkę w plasterki.
Krok 9:
Ugotuj również makaron. Makaron pszenny, jajeczny lub ryżowy nadaje się do tej zupy. Zagotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie podgrzej bulion. Odcedź przez durszlak i opłucz makaron pod bieżącą wodą. Jajka obrać i pokroić na pół.
Krok 10:
Najciekawszą rzeczą do zrobienia jest zebranie zupy. Dostosuj ilość każdego składnika do swojego gustu. Na dnie głębokiego talerza ułożyć makaron, na wierzchu kawałki pachnącego mięsa, kiełki soi, świeży ogórek, zieloną cebulę i jajko. Wlać delikatnie gorący bulion. Skrop sokiem z limonki lub cytryny i posyp zmielonym chili. Jeśli sos pozostanie po duszeniu mięsa, dodaj go również do smaku. Podawaj natychmiast.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kiełkująca soja - 141 kcal/100g