skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie składniki, których potrzebujemy )
Krok 2:
Pita, jeśli kupiłeś kwadrat, Wytnij i zrób z niego okrąg.
Krok 3:
Zetrzyj ser(możesz również wziąć ser topiony,wędzony,suluguni lub ser do smaku)
Krok 4:
Do formy włóż jeden arkusz chleba pita i posyp serem.
Krok 5:
Następnie wymieszaj majonez i keczup w osobnym pojemniku.
Krok 6:
Połóż drugi chleb pita i rozłóż na nim nasz sos )w ten sposób Twoja baza stanie się Podwójna z warstwą sera, co pozwoli jej wytrzymać obciążenie w postaci nadzienia.
Krok 7:
I posyp go serem w ten sam sposób.
Krok 8:
Ułóż kiełbasę w krążki (lub pokrój drobno, jak chcesz).
Krok 9:
Ułóż kawałki pomidorów między kiełbasą.
Krok 10:
Ponownie posyp serem i ziołami
Krok 11:
Teraz wysyłamy naszą pizzę pita do piekarnika i po 5-7 minutach w temperaturze 180 ° C. nie warto dłużej trzymać go w piekarniku,ponieważ składa się z prawie gotowych produktów.
Krok 12:
A teraz dostaniemy taką pyszną pizzę pita, którą można od razu podać do stołu :D
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g