Pizza na cienkim chlebie pita zapiekana z wędzoną kiełbasą

wszystko genialne jest proste! A także genialne bardzo smaczne). Taka pizza jest przygotowywana bardzo szybko przez 10-15 minut!Ten przepis jest w sam raz, gdy & quot; goście są na wyciągnięcie ręki & quot; najważniejsze jest to, że znajdziesz wszystkie składniki )
LinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 54 % 21 g
węglowodany 8 % 3 g
355 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystkie składniki, których potrzebujemy )

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pita, jeśli kupiłeś kwadrat, Wytnij i zrób z niego okrąg.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser(możesz również wziąć ser topiony,wędzony,suluguni lub ser do smaku)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do formy włóż jeden arkusz chleba pita i posyp serem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wymieszaj majonez i keczup w osobnym pojemniku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż drugi chleb pita i rozłóż na nim nasz sos )w ten sposób Twoja baza stanie się Podwójna z warstwą sera, co pozwoli jej wytrzymać obciążenie w postaci nadzienia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I posyp go serem w ten sam sposób.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż kiełbasę w krążki (lub pokrój drobno, jak chcesz).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż kawałki pomidorów między kiełbasą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ponownie posyp serem i ziołami

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Teraz wysyłamy naszą pizzę pita do piekarnika i po 5-7 minutach w temperaturze 180 ° C. nie warto dłużej trzymać go w piekarniku,ponieważ składa się z prawie gotowych produktów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    A teraz dostaniemy taką pyszną pizzę pita, którą można od razu podać do stołu :D

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy