kremowy pieczony różowy łosoś
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
więc zacznijmy gotować:
- pokrój różowego łososia na porcje, koperek, osusz, posiekaj nożem;
- wlej śmietanę do miski, wlej tutaj zmielony czarny i czerwony pieprz, sól, dodaj musztardę, posiekany koperek, wymieszaj;
- rybę umieszczamy w naczyniu do pieczenia, szczelnie układając kawałki, zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym;
- udekoruj naczynie kawałkami cytryny i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 20 minut.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g