kremowy pieczony różowy łosoś

czerwona ryba jest zawsze szanowana, gotuj, nie przegapisz! Różowy łosoś w kremowym sosie to wspaniałe danie na cześć gości. Ten przepis ma duży plus, ponieważ dzięki tej metodzie gotowania szlachetna ryba nie wyschnie i nie straci swojego uroku, kremowy sos jest właśnie tym, czego potrzebujesz!
kleszczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 15 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 7 % 2 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

więc zacznijmy gotować:

- pokrój różowego łososia na porcje, koperek, osusz, posiekaj nożem;

- wlej śmietanę do miski, wlej tutaj zmielony czarny i czerwony pieprz, sól, dodaj musztardę, posiekany koperek, wymieszaj;

- rybę umieszczamy w naczyniu do pieczenia, szczelnie układając kawałki, zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym;

- udekoruj naczynie kawałkami cytryny i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 20 minut.

podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy