skład / składniki
metoda gotowania
1. Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Dlatego zanim zaczniesz przygotowywać karmelowe ciasteczka owsiane . Musisz wyjąć masło i jajko z lodówki. I zostawić gdzieś na dwie godziny.
aby przygotować karmelowe ciasteczka owsiane, najpierw musimy zalać rodzynki wrzącą wodą, pozostawić na kilka minut, dokładnie spłukać wodą, osuszyć ręcznikiem kuchennym.
2. Zmiel płatki owsiane na mąkę za pomocą robota kuchennego lub blendera. Niezbyt płytkie.
3. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem.
3. Zmiażdżone płatki owsiane wymieszać z mąką, rodzynkami.
4. Ubij masło (temperatura pokojowa ) z (białym i brązowym) cukrem. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj mikserem . Ubijaj, aż masa maślano-jajeczno-cukrowa będzie piśmienna.
5. Dodaj mieszankę mąki z płatkami owsianymi do masy maślano-jajeczno-cukrowej. Wymieszać.
6. Wyślij ciasto do lodówki na pół godziny, aby odpocząć.
7. Wyjmij ciasto z lodówki. Użyj rąk, aby uformować ciasteczka w kulki z ciasta.
ta ilość ciasta daje około 12-15 sztuk. Ułóż ciasteczka w odległości około 4-5 centymetrów na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. ( Jeśli nie masz pewności co do jakości papieru do pieczenia, najlepiej posmarować go masłem, aby ciasteczka się nie przykleiły.)
w procesie pieczenia sam się rozłoży . Dlatego kulki należy umieścić w pewnej odległości, aby nie sklejały się ze sobą krawędziami. Teraz lekko dociśnij ciasteczka na wierzchu.
piec w 170 stopniach przez około 20 minut. Do złotego koloru.
wyjmij gotowe ciasteczka z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ponieważ środek w ciasteczkach jest bardzo miękki, gdy ciasteczka ostygną, trochę stwardnieje.
aromatyczne, delikatne, karmelowe ciasteczka owsiane są gotowe . To szybka wersja ciasteczek owsianych z serii " goście na wyciągnięcie ręki "
rodzynki można zastąpić dowolnymi orzechami lub kandyzowanymi owocami .
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g