skład / składniki
metoda gotowania
włącz piekarnik na 180 stopni, aby się rozgrzać. Smarujemy naczynie do pieczenia masłem, co nie pozwoli na przypalenie ciasta i nada nektarynom specjalnego smaku.
masło wyjmujemy z lodówki z wyprzedzeniem, powinno być miękkie na początku gotowania. Jeśli potrzebujesz pilnie gotować, możesz stopić go w kuchence mikrofalowej w krótkich zestawach po 30 sekund.
w osobnej misce wymieszaj jogurt grecki, dodaj jajka, ekstrakty waniliowe i migdałowe. Ubij masę mikserem, aż będzie gładka. Dodaj cukier, ponownie ubij, kontynuuj pracę mikserem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj stopione lub zmiękczone masło i kontynuuj proces ubijania.
przesiej mąkę do osobnej miski, dodaj do niej proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj suche składniki widelcem lub trzepaczką. Składniki powinny być równomiernie połączone, aby kawałki soli nie dostały się do gotowego ciasta.
w małych porcjach wlej suche składniki do płynnych, za każdym razem mieszając szpatułką, aż będą gładkie. Ciasto jest gotowe do pieczenia.
Dojrzałe, ale gęste nektaryny myjemy i wycieramy do sucha. Dzielimy na połówki i kroimy w plastry. Połóż posiekane nektaryny na dnie natłuszczonej formy do pieczenia, napełnij ciasto na wierzchu. Wyrównaj go szpatułką, aby ciasto było równe.
wysyłamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem, powinien wysuszyć się podczas przekłuwania ciasta w środku.
wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i pozostaw w formie na 5-10 minut. Jeśli forma jest rozłączna, Usuń boki, jeśli nie, zastąp talerz i odwróć ciasto. Przed ostatecznym usunięciem formy podważ ją lekko nożem, aby wszystkie kawałki owoców pozostały w tyle za dnem. Dajemy ciastu czas na ostygnięcie, kroimy na porcje i podajemy do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Nektaryna - 48 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Ekstrakt z migdałów - 0 kcal/100g