skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw robimy dżem.Rozmrozić truskawki lub wziąć świeże.
Krok 2:
Puryrujemy. Dodaj do niego cukier z pektyną.Podpalamy i gotujemy przez 10 minut.
Krok 3:
Przygotuj produkty do testu. Wszystko ważymy na wadze.Weź miękkie masło.
Krok 4:
Ubij miękkie masło cukrem, możesz dodać szczyptę soli.Następnie włóż jajko i żółtko.Wymieszaj wszystko i dodaj mąkę z sodą. Dodaj mąkę w częściach. Ponieważ każdy jest inny, może potrzebować mniej. Zajęło mi gdzieś 400gr.
Krok 5:
Włóż ciasto do lodówki na 15 minut.
Krok 6:
Następnie podziel ciasto na części. Możesz na 8 części lub zważyć kawałki po 140gr. Rozwałkuj na papierze przez folię i natychmiast Wytnij okrąg, mam 20 cm.
Krok 7:
Nakłuwamy ciasto widelcem. Takie ciasta będziemy mieli. W międzyczasie włącz piekarnik na 190gr. I piec do jasnozłotego koloru przez 5 minut. Zrobiłem dwa arkusze na raz i włączyłem tryb wentylatora.
Krok 8:
Pozwól im ostygnąć.
Krok 9:
Dostałem taki stos ciast.
Krok 10:
Robienie kremu. Aby to zrobić, przygotuj twaróg, mleko skondensowane i mascarpone.Mam płynny twaróg. Jeśli masz suchy twaróg, musisz go zmielić przez sito i możesz dodać 50 ml śmietany.
Krok 11:
Włóż wszystkie składniki do miski miksera i ubij.
Krok 12:
Teraz zbierzemy ciasto. Nasz dżem ostygł, zgęstniał.
Krok 13:
Więc kładziemy pierwsze ciasto, rozprowadzamy na nim 2-3 łyżeczki dżemu.
Krok 14:
Teraz krem z twarogu. Około 4-5 łyżek stołowych.
Krok 15:
Więc dalej. Nie smarujemy górnego ciasta.Boki są również lekko pokryte kremem. Ciasto będzie niemy ruchomy. Można było od razu rozłożyć w pierścieniu. Ale zawsze tak robię.
Krok 16:
Następnie owiń wszystko folią i owiń pierścieniem. Wkładamy na noc do lodówki.
Krok 17:
Rano tak będzie wyglądał u nas.Teraz robimy krem do Slinky.
Krok 18:
Śmietana i mascarpone powinny być bardzo zimne. Trzepaczkę można włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Następnie włóż wszystko do miski miksera i ubij. Natychmiast dodaj cukier puder. Ktoś może potrzebować więcej, próbuję. Nie wszyscy lubią zbyt słodkie.Nie możesz przerwać kremu. Dlatego musimy zatrzymać się na czas.
Krok 19:
Zbieramy krem do torby do gotowania i smarujemy ciasto.
Krok 20:
Następnie szybko pracujemy specjalną szpatułką do ciast. Usuwamy nadmiar kremu i voila! Równe ciasto!
Krok 21:
Udekoruj, jak chcemy. Udekorowałem jagodami. Obmazując je kondurinem.Takie ciasto należy podać po 3 godzinach. Natychmiast wkładamy go do lodówki. Następnego dnia taki krem może pęknąć z góry, pamiętaj.Dlatego lepiej podawać tego dnia.
Krok 22:
Jeśli udekorujesz kwiatami, musisz wytrzeć łodygi wódką i owinąć folią.
Krok 23:
Wszystko, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Pektyna - 336 kcal/100g