pyszne babeczki wykonane z prostych składników

łatwe do przygotowania, smaczne, niedrogie produkty.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 20 % 14 g
węglowodany 68 % 47 g
340 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Połącz jajka z cukrem i ubij mikserem do uzyskania piany, około 3-4 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mleko

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj bezwonny olej roślinny, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę w częściach. W pierwszej połowie dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i przesiej z mąką do ubitych jajek. Mieszam jeszcze mikserem. W przyszłości możesz ugniatać łopatką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto powinno mieć taką konsystencję.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż ciasto do foremek. Wypełnij około 2/3 części. Nie smarowałem foremek, ponieważ mam je silikonowe. Włóż pastę do środka i lekko dociśnij. Przykryj górę pozostałym ciastem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp gotowe babeczki cukrem pudrem i pozostaw do ostygnięcia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

dzisiaj pieczę babeczki. Są przygotowywane szybko, łatwo i z niedrogich produktów. Bardzo bujne i apetyczne. Dobrze komponuje się z gorącymi napojami, takimi jak herbata, kakao, mleko, a nawet kawa. Szybko zejdź ze stołu, ponieważ są bardzo smaczne. Nadzienie można zastąpić dżemem. Możesz dodać rodzynki lub suszone morele. Możesz upiec proste babeczki, bez dodawania dodatkowych produktów.
do nadzienia wziąłem pastę czekoladową.Rozłóż pastę na papierze do pieczenia na pół łyżeczki i wyślij do zamrażarki na 10 minut.
w międzyczasie zagniatamy ciasto.Łączymy jajka z cukrem i ubijamy mikserem do uzyskania piany, około 3-4 minut.Dodaj mleko, bezwonny olej roślinny, wymieszaj.Wlej mąkę na części.W pierwszej połowie dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i przesiej z mąką do ubitych jajek.
wymieszaj więcej mikserem.W przyszłości możesz ugniatać łopatką.Ciasto powinno mieć taką konsystencję.Ciasto kładziemy na foremkach.Wypełnij około 2/3 części.Nie smarowałem foremek, ponieważ mam je silikonowe.Włóż pastę do środka i lekko dociśnij.Przykryj górę pozostałym ciastem.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.Gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem.Posyp gotowe babeczki cukrem pudrem i pozostaw do ostygnięcia.
można podawać.
smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal / 100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal / 100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy