skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Połącz jajka z cukrem i ubij mikserem do uzyskania piany, około 3-4 minut.
Krok 2:
Dodaj mleko
Krok 3:
Dodaj bezwonny olej roślinny, wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj mąkę w częściach. W pierwszej połowie dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i przesiej z mąką do ubitych jajek. Mieszam jeszcze mikserem. W przyszłości możesz ugniatać łopatką.
Krok 5:
Ciasto powinno mieć taką konsystencję.
Krok 6:
Włóż ciasto do foremek. Wypełnij około 2/3 części. Nie smarowałem foremek, ponieważ mam je silikonowe. Włóż pastę do środka i lekko dociśnij. Przykryj górę pozostałym ciastem.
Krok 7:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem.
Krok 8:
Posyp gotowe babeczki cukrem pudrem i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 9:
Krok 10:
dzisiaj pieczę babeczki. Są przygotowywane szybko, łatwo i z niedrogich produktów. Bardzo bujne i apetyczne. Dobrze komponuje się z gorącymi napojami, takimi jak herbata, kakao, mleko, a nawet kawa. Szybko zejdź ze stołu, ponieważ są bardzo smaczne. Nadzienie można zastąpić dżemem. Możesz dodać rodzynki lub suszone morele. Możesz upiec proste babeczki, bez dodawania dodatkowych produktów.
do nadzienia wziąłem pastę czekoladową.Rozłóż pastę na papierze do pieczenia na pół łyżeczki i wyślij do zamrażarki na 10 minut.
w międzyczasie zagniatamy ciasto.Łączymy jajka z cukrem i ubijamy mikserem do uzyskania piany, około 3-4 minut.Dodaj mleko, bezwonny olej roślinny, wymieszaj.Wlej mąkę na części.W pierwszej połowie dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i przesiej z mąką do ubitych jajek.
wymieszaj więcej mikserem.W przyszłości możesz ugniatać łopatką.Ciasto powinno mieć taką konsystencję.Ciasto kładziemy na foremkach.Wypełnij około 2/3 części.Nie smarowałem foremek, ponieważ mam je silikonowe.Włóż pastę do środka i lekko dociśnij.Przykryj górę pozostałym ciastem.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.Gotowość sprawdzamy drewnianym szpikulcem.Posyp gotowe babeczki cukrem pudrem i pozostaw do ostygnięcia.
można podawać.
smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g