skład / składniki
metoda gotowania
1. Moja wieprzowina, włóż do rondla, zalej wodą, Wyślij do ognia, zagotuj, gotuj przez 5 minut.
2. Odcedź pierwszy bulion, napełnij mięso czystą wodą, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu, obrany korzeń selera, gotuj, aż mięso będzie gotowe, około 30 minut od momentu wrzenia.
3. Następnie wyjmij wieprzowinę, przenieś na talerz, ostudź, pokrój na porcje. Seler, ziarna pieprzu i liście laurowe są również usuwane łyżką cedzakową lub po prostu filtrujemy bulion przez sito.
4. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w drobną kostkę, zetrzyj marchewki. Smażyć warzywa na oleju roślinnym.
5. Obierz ziemniaki, pokrój w małe kostki, włóż do wrzącego bulionu. Gotuj ziemniaki przez 10 minut.
4. Kapustę kiszoną wysyłamy po ziemniakach, gotujemy przez około 7 minut, po czym rozprowadzamy smażenie warzyw, sól i pieprz do smaku. Mięso wracamy do kapuśniaka, gotujemy jeszcze przez kilka minut i usuwamy z ognia.
podawaj kapuśniak na stole, dekorując ziołami i doprawiając kwaśną śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g