babeczki kukurydziane z otrębami i skórką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej mąkę, proszek do pieczenia i otręby kukurydziane do miski, wymieszaj.
2. Rozbij jajka w osobnym pojemniku, ubij widelcem.
3. Wlej kefir i masę jajeczną do mieszanki mąki, wymieszaj.
4. Dodaj cukier, skórkę pomarańczową i płatki kokosowe do ciasta, ponownie dokładnie wymieszaj. 
5. Ciasto układamy w foremkach do muffinek, wypełniając je 3/4 całkowitej objętości, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 30 minut.
podajemy na stole z herbatą lub mlekiem, bardzo smaczne!
Poczęstuj się zdrowo! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Otręby kukurydziane - 220 kcal/100g