skład / składniki
metoda gotowania
1.& nbsp; jajka rozbijamy do miski, ubijamy trzepaczką do uzyskania gładkości. Wlej & nbsp;cukier, wlej olej kukurydziany, ubij, aż będzie puszysty.
2. Wlej otręby kukurydziane do osobnego pojemnika, napełnij zimną wodą, Wyślij do lodówki na 10 minut. W międzyczasie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, wlej do mieszanki jajecznej, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
3. W powstałym cieście rozprowadzamy otręby kukurydziane, mieszamy do uzyskania jednorodnej masy. Umyj jagody porzeczki, Dodaj do ciasta, wymieszaj.
4. Za pomocą łyżki napełnij foremki do muffinów ciastem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz przez 20 minut. 
gotowe babeczki można udekorować bitą śmietaną lub po prostu posypać cukrem pudrem.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g
- Rafinowany olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Otręby kukurydziane - 220 kcal/100g