filet z kurczaka z pieczarkami zapiekany w jogurcie
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, usmażyć na odrobinie oleju na patelni. Na kawałku fileta wykonaj płytkie nacięcia, aby szybko upiec, połóż połowę grzybów w naczyniu do pieczenia, połóż pierś na wierzchu, pozostałe grzyby na wierzchu.
na wierzch wlej kilka łyżek wody spod grzybów, jogurt i piecz w (około) 170 stopniach przez 25-30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g