skład / składniki
metoda gotowania
1. Bierzemy orzechy laskowe i lekko brązowiejemy w piekarniku (po usunięciu ziaren ze skóry).
2. Oddziel białko od żółtka i ubij białka na stabilne szczyty, stopniowo dodając cukier. Mniej więcej w połowie tego procesu dodaj trochę soku z cytryny.
3. Robimy mieszankę orzechów. Dodaj cukier waniliowy i mąkę do orzechów.
4. Teraz do ubitych białek dodaje się mieszankę orzechów.
5. Połóż papier na blasze do pieczenia. Możesz użyć torby cukierniczej i wycisnąć z niej ciastka. Grubość powinna wynosić około 1,5 centymetra.
6. Pieczemy ciasta w temperaturze 180 stopni przez około dwadzieścia minut. Następnie 150 stopni jedna godzina i czterdzieści minut. Gdy tortille będą gotowe, otwórz piekarnik i pozwól im ostygnąć.
7. Przygotowanie kremu. Dodaj cukier puder do żółtek i ubij je. Dodaj podgrzane mleko i włóż do kąpieli wodnej. Gdy masa będzie gotowa, przykryj ją.
8. Ubij masło i dodaj łyżkę już schłodzonej masy kremowej. Dodaj koniak.
9. Podziel krem na pół. W jednej części wkładamy kakao rozcieńczone w mleku.
10. Pozostałą białą śmietanę dzielę na dwie części i każdą barwię na żądany kolor barwnikami spożywczymi. Możesz tego nie robić, dekorując ciasto według własnego gustu. Schładzamy wszystkie trzy rodzaje kremu w workach cukierniczych przez pół godziny.
11. Dolne ciasto układamy równą stroną do dołu. Nakładamy na niego brązowy krem i kładziemy drugie ciasto na wierzchu. Udekoruj ciasto kolorowym kremem.
12. Posyp boki ciasta orzechami.
ciasto jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g