policzek w rękawie

kolejny cudowny przepis na policzki. Na pewno warto spróbować! Pewnego dnia natknąłem się na przepis na gotowanie policzków w rękawie. Po porannej wędrówce na rynek i zakupie wszystkiego, czego potrzebujesz, rozpoczęły się eksperymenty kulinarne. Pomimo tego, że przepis jest nowy, wszystko okazało się całkiem udane. Wynik wszystkim się bardzo podobał!
KsyunczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 90 % 66 g
węglowodany 1 % 1 g
474 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

przede wszystkim myjemy policzek, szczypiorek, sól i dodajemy pieprz. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i po umieszczeniu policzka w rękawie wyślij go do pieczenia.

czas gotowania zajmie około godziny. Kierujemy się kolorem. Kiedy kawałek się zrumieni, możesz go zdobyć. A jeśli odetniesz Rękaw 10 minut przed końcem pieczenia, policzek będzie miał apetyczną skórkę.

przeciąć rękaw. Usuń policzek i pokrój na kawałki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Policzek wieprzowy - 494   kcal/100g

Podobne przepisy