policzek w folii
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
myjemy policzek, wykonujemy nacięcia i spiegujemy go marchewką i czosnkiem. Sól, dodaj przyprawy, pieprz i pozostaw na trzy godziny w zimnym miejscu.
po tym czasie kładziemy policzek w folii i dobrze owijamy. Włóż policzek do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez trzydzieści minut. Po pół godzinie wyjmujemy, wykonujemy nacięcia w folii i ponownie wysyłamy do piekarnika ,aby kawałek się zrumienił (wystarczy 10 minut). Wyjmujemy i czekamy, aż policzek opadnie. Usuwamy folię, kroimy na kawałki i układamy na talerzu. Produkt jest gotowy do spożycia.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Policzek wieprzowy - 494 kcal/100g