serniki twarogowe z mąką amarantową
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż twaróg do miski, rozgnieć widelcem.
2. Rozbij jajko na twaróg.
3. Dodaj mąkę amarantową i wanilinę.
4. Wymieszaj wszystko, ciasto na serniki powinno być gęste.
5. Trochę zmiel płatki owsiane.
6. Z ciasta twarogowego uformuj bułki, które należy dokładnie zawinąć w płatki owsiane.
7. Rozłóż przyszłe serniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Umieść serniki do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
podawaj gotowe serniki z miodem, dżemem lub kwaśną śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Mąka amarantowa - 371 kcal/100g