skład / składniki
metoda gotowania
1. Brązowy ryż gotujemy w podwójnym bojlerze przez 35 minut. Gotowy ryż wkładamy do głębokiej miski i wlewamy trochę oliwy z oliwek lub wkładamy trochę masła. Wymieszaj i pozwól ryżowi ostygnąć.
2. Pokrój filet, cebulę i marchewkę na kawałki, posiekaj w blenderze, dodając więcej czosnku.
3. Zmiażdżoną mieszaninę przenosimy do schłodzonego ryżu i mieszamy łyżką. Dodaj sos sojowy, wymieszaj. Następnie dodaj jajka i ponownie wymieszaj.
4. Wlej również przyprawy i ponownie wymieszaj. Wkładamy śmietanę, mieszamy.
5. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito do głównej mieszanki, dokładnie wymieszaj.
6. Przykryj naczynie do pieczenia chleba folią, posmaruj folię oliwą z oliwek.
7. Rozłóż ciasto ryżowo-mięsne w formie i wyrównaj. Przykryj formę folią i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45-60 minut.
8. 10 minut przed gotowaniem zdejmij pokrywkę i pozwól zapiekance zrumienić się w piekarniku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Brązowy ryż - 331 kcal/100g