Herbatniki Jeż
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej cukier do miski do ubijania, dodaj miód i szczyptę soli. Następnie jedź pojedynczo schłodzone jajka.
2. Mikserem ubij wszystko w pianę.
3. Stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy wszystko, aż będzie gładkie.
4. Nasmaruj silikonową formę olejem i wlej ciasto.
5. Gotuj w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Gotowość sprawdzamy drewnianym patyczkiem.
6. Schłodzić gotowy biszkopt, wyjąć z formy i przystąpić do malowania.
7. Wszyscy. Dalej jest już szkoda. Taka śliczna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g