skład / składniki
metoda gotowania
1 ciasteczka owsiane (zwykle na wpół zjedzone i już wysuszone) przekręć w maszynce do mięsa na okruchy. Nie w mąkę, ale w okruchy! Powinieneś dostać 3 szklanki.
2 wlej sodę do kefiru, wymieszaj i pozostaw na 10 minut, aby nastąpiła reakcja.
3 w osobnym pojemniku dobrze ubij jajka z cukrem.
4 dodaj jajka i płatki owsiane do kefiru, wymieszaj i pozostaw do spęcznienia przez 15 minut.
5 dodaj jagody. Możesz mrożone lub inne jagody i owoce, suszone owoce - opcjonalnie.
6 wlej ciasto do formy. Upiekłam na blasze do pieczenia (27 x 37) jednym ciastem. Następnie przeciąłem go na pół, okazało się, że jest 2. I każdy został przecięty w poprzek i okazało się, że tylko 4 ciasta.
7 ubij śmietanę z cukrem mikserem.
8 posmaruj ciasta kremem i złóż jeden po drugim na środku. Więc są lepiej nasycone.
9 Udekoruj ciasto cynamonem i posyp jagodami.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ciasteczka owsiane - 638 kcal/100g