Pizza Stromboli

taka Pizza zachwyci wszystkich Twoich gości! Takie danie nie pozostawi obojętnym ani dorosłych, ani dzieci. jedną wadą jest to, że będziesz musiał częściej gotować.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 15 % 7 g
węglowodany 67 % 31 g
218 kcal
IG: 0 / 13 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj składniki ciasta. Najlepiej ugniatać w robocie kuchennym przez 15-20 minut. Następnie pokryj miskę olejem roślinnym, włóż do niej powstałe ciasto, przykryj ręcznikiem, Usuń w ciepłe miejsce. Ciasto powinno wystarczyć na około 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół. Jedną z połówek rozwijamy prostokątem o wymiarach 25 * 40 centymetrów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż sos pomidorowy na rozwałkowanym cieście, nie docierając do krawędzi ciasta na odległość 6 centymetrów. Następnie pokrój pomidory w plasterki i rozłóż na cieście. Posyp pomidory startym serem. Dalej jest warstwa vetic i salami. Teraz ubij jajko i posmaruj nim krawędzie, które pozostały niewypełnione.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz przyklejamy nasmarowane krawędzie, aby nadzienie nie wypadło. I Zwiń wszystko razem w rolkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż naszą bułkę na blasze do pieczenia i posmaruj ją pozostałym jajkiem, posyp pozostałym serem i oregano. Teraz na rolce musisz wykonywać nacięcia co 5 centymetrów. Roladę wysyłamy do piekarnika (temperatura w piekarniku wynosi 250 stopni) i pieczemy przez około 10 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy