skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj składniki ciasta. Najlepiej ugniatać w robocie kuchennym przez 15-20 minut. Następnie pokryj miskę olejem roślinnym, włóż do niej powstałe ciasto, przykryj ręcznikiem, Usuń w ciepłe miejsce. Ciasto powinno wystarczyć na około 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół. Jedną z połówek rozwijamy prostokątem o wymiarach 25 * 40 centymetrów.
Krok 2:
Rozłóż sos pomidorowy na rozwałkowanym cieście, nie docierając do krawędzi ciasta na odległość 6 centymetrów. Następnie pokrój pomidory w plasterki i rozłóż na cieście. Posyp pomidory startym serem. Dalej jest warstwa vetic i salami. Teraz ubij jajko i posmaruj nim krawędzie, które pozostały niewypełnione.
Krok 3:
Teraz przyklejamy nasmarowane krawędzie, aby nadzienie nie wypadło. I Zwiń wszystko razem w rolkę.
Krok 4:
Rozłóż naszą bułkę na blasze do pieczenia i posmaruj ją pozostałym jajkiem, posyp pozostałym serem i oregano. Teraz na rolce musisz wykonywać nacięcia co 5 centymetrów. Roladę wysyłamy do piekarnika (temperatura w piekarniku wynosi 250 stopni) i pieczemy przez około 10 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Salami - 568 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g