bułka pita z kapustą chuda
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj kapustę. Smażyć na złoty kolor na oleju roślinnym. Posyp pieprzem i solą. Cebule i pomidory po prostu kroimy na małe kawałki.
połóż chleb pita na stole i posmaruj ich powierzchnię keczupem. Na wierzch kładziemy poszarpane, Prażone liście kapusty, a następnie kawałki pomidorów, koreańskiej marchewki, grzybów i cebuli. Ostatnią warstwą jest majonez. Czekamy chwilę, aż chleb pita nasączy się, zwijamy je w bułki i układamy na blasze do pieczenia. Wkładamy blachę do pieczenia do już gorącego piekarnika i pieczemy chude bułki pita do dziesięciu minut, aż nabiorą pięknych odcieni.
połóż chleb pita na stole i posmaruj ich powierzchnię keczupem. Na wierzch kładziemy poszarpane, Prażone liście kapusty, a następnie kawałki pomidorów, koreańskiej marchewki, grzybów i cebuli. Ostatnią warstwą jest majonez. Czekamy chwilę, aż chleb pita nasączy się, zwijamy je w bułki i układamy na blasze do pieczenia. Wkładamy blachę do pieczenia do już gorącego piekarnika i pieczemy chude bułki pita do dziesięciu minut, aż nabiorą pięknych odcieni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal / 100g