julienne Paris chic

bardzo delikatna i pyszna julienne z pikantną nutą czosnku! Julienne jest bardzo delikatna i smaczna. Mój mąż i przyjaciele są nim zachwyceni. Bardzo smaczna wersja julienne. Czosnek nadaje mu pikanterii.
NataszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 10 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 25 % 4 g
74 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Grzyby spłukać

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij wodą

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filet

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cięcie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój grzyby i usmaż

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój cebulę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj ser

  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rosół i mąka

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Shuffle

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posiekaj czosnek

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podsmaż cebulę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj bulion

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Śmietana i czosnek

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotować

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ułóż filety

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I grzyby

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Skropić sosem

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Upiec

opłucz grzyby i zalej wodą, aby pokryła wszystkie grzyby. Podpal i gotuj do miękkości. Następnie wrzuć je do durszlaka. Włóż bulion do ostygnięcia.
posiekaj i usmaż schłodzone grzyby.
filety opłucz i pokrój na małe plasterki. Umieść na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, solą, pieprzem i smaż na złoty kolor.
obierz cebulę, pokrój w półpierścienie i przenieś na rozgrzaną patelnię.
wymieszaj bulion z mąką.
gdy cebula zmieni kolor na złoty, wlej bulion na patelnię i od czasu do czasu mieszając gotuj, aż zgęstnieje. Następnie dodaj śmietanę i czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
przetrzyj ser.
włóż smażony filet i grzyby do kokotnicy. Polej sosem i posyp serem.
włóż do piekarnika nagrzanego do 200 C na 30 minut.
posyp ziołami do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy