skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Grzyby spłukać
Krok 2:
Napełnij wodą
Krok 3:
Filet
Krok 4:
Cięcie
Krok 5:
Smażyć
Krok 6:
Pokrój grzyby i usmaż
Krok 7:
Pokrój cebulę
Krok 8:
Zetrzyj ser
Krok 9:
Krok 10:
Krok 11:
Rosół i mąka
Krok 12:
Shuffle
Krok 13:
Posiekaj czosnek
Krok 14:
Podsmaż cebulę
Krok 15:
Dodaj bulion
Krok 16:
Śmietana i czosnek
Krok 17:
Gotować
Krok 18:
Ułóż filety
Krok 19:
I grzyby
Krok 20:
Skropić sosem
Krok 21:
Upiec
opłucz grzyby i zalej wodą, aby pokryła wszystkie grzyby. Podpal i gotuj do miękkości. Następnie wrzuć je do durszlaka. Włóż bulion do ostygnięcia.
posiekaj i usmaż schłodzone grzyby.
filety opłucz i pokrój na małe plasterki. Umieść na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, solą, pieprzem i smaż na złoty kolor.
obierz cebulę, pokrój w półpierścienie i przenieś na rozgrzaną patelnię.
wymieszaj bulion z mąką.
gdy cebula zmieni kolor na złoty, wlej bulion na patelnię i od czasu do czasu mieszając gotuj, aż zgęstnieje. Następnie dodaj śmietanę i czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
przetrzyj ser.
włóż smażony filet i grzyby do kokotnicy. Polej sosem i posyp serem.
włóż do piekarnika nagrzanego do 200 C na 30 minut.
posyp ziołami do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g