karp pachnący na poduszce cebulowej
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
karpia obrać, usunąć wnętrzności, skrzela, dokładnie umyć. Wykonaj cięcia po obu stronach.
obierz cebulę, pokrój w pierścienie i gotuj na patelni, aż będzie przezroczysta (aby gorycz wyszła).
na talerzu wymieszaj paprykę, rozmaryn, sól, czosnek wyciśnięty przez prasę, sól, olej roślinny i pokrojony w kostkę pomidor.
połóż folię na blasze do pieczenia, cebulę na folii, rybę na cebuli, posmaruj rybę ze wszystkich stron naszym dressingiem, włóż Większość do brzucha.
zawiń w folię i wyślij do piekarnika na 30 minut w temperaturze 190 stopni.
następnie otwórz folię i przyrumień na górnym ogniu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g