karp pachnący na poduszce cebulowej

smakująca ryba szybko zadzwoni do wszystkich na świąteczny stół. Wszyscy! Niesamowicie aromatyczny i pyszny!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 9 % 2 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

karpia obrać, usunąć wnętrzności, skrzela, dokładnie umyć. Wykonaj cięcia po obu stronach.
obierz cebulę, pokrój w pierścienie i gotuj na patelni, aż będzie przezroczysta (aby gorycz wyszła).
na talerzu wymieszaj paprykę, rozmaryn, sól, czosnek wyciśnięty przez prasę, sól, olej roślinny i pokrojony w kostkę pomidor.
połóż folię na blasze do pieczenia, cebulę na folii, rybę na cebuli, posmaruj rybę ze wszystkich stron naszym dressingiem, włóż Większość do brzucha.
zawiń w folię i wyślij do piekarnika na 30 minut w temperaturze 190 stopni.
następnie otwórz folię i przyrumień na górnym ogniu! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Karp pieczony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy