Worki mięsne z ryżem i grzybami

niesamowicie smaczna i satysfakcjonująca przekąska! Będziesz zachwycony! łatwość przygotowania Worki mięsne z ryżem i grzybami są nieoczekiwane i smaczne!
OlalaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 83 % 29 g
137 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj ryż do połowy ugotowany. Cebulę kroimy i smażymy. Pieczarki kroimy i smażymy z dodatkiem czosnku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wszystko wymieszaj i dodaj sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kroimy mięso, bijemy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz, dopraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na środku każdego kotleta kładziemy łyżkę mielonego mięsa,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tworzymy torby i zawiązujemy nitką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy Torby na blasze do pieczenia i w rozgrzanym piekarniku (180C). Jeśli mięso jest suche, możesz owinąć paski smalcu.

  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy