worki mięsne z ryżem i grzybami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj ryż do połowy ugotowany. Cebulę kroimy i smażymy. Pieczarki kroimy i smażymy z dodatkiem czosnku.
Krok 2:
Wszystko wymieszaj i dodaj sól.
Krok 3:
Kroimy mięso, bijemy.
Krok 4:
Sól, pieprz, dopraw.
Krok 5:
Na środku każdego kotleta kładziemy łyżkę mielonego mięsa,
Krok 6:
Tworzymy torby i zawiązujemy nitką.
Krok 7:
Kładziemy Torby na blasze do pieczenia i w rozgrzanym piekarniku (180C). Jeśli mięso jest suche, możesz owinąć paski smalcu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g