róże jadłodajnie
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój każdy plasterek roztopionego sera na trzy paski.
smaż pierś z kurczaka na oleju roślinnym przez 2 minuty z każdej strony i drobno posiekaj.
Jajka ugotować i zetrzeć na drobnej tarce.
drobno posiekaj cebulę. Wlać ocet rozcieńczony wodą w stosunku 1:1 i pozostawić na 10 minut.
wymieszaj kurczaka, jajka, wyciśniętą z płynu cebulę, dodaj majonez i wszystko wymieszaj.
umieść nadzienie na każdym pasku sera i zwiń różą.
Każda róża składa się z trzech pasków.
smaż pierś z kurczaka na oleju roślinnym przez 2 minuty z każdej strony i drobno posiekaj.
Jajka ugotować i zetrzeć na drobnej tarce.
drobno posiekaj cebulę. Wlać ocet rozcieńczony wodą w stosunku 1:1 i pozostawić na 10 minut.
wymieszaj kurczaka, jajka, wyciśniętą z płynu cebulę, dodaj majonez i wszystko wymieszaj.
umieść nadzienie na każdym pasku sera i zwiń różą.
Każda róża składa się z trzech pasków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g