Shirin Alma
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój jabłka na połówki. Nie trzeba ich obierać ze skóry. Usuwamy nasiona i rdzeń, aby w środku powstał rowek. W tym rowku wkładamy trochę cukru. Następnie połóż połówki jabłek na blasze do pieczenia i posyp trochę wodą. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni. Gdy jabłka zostaną upieczone, włóż podgrzaną żelatynę do rowków, a następnie schłodź jabłka.
przed podaniem połówki jabłek należy posypać cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g