skład / składniki
metoda gotowania
umieść patelnię (tę, którą planujesz włożyć do piekarnika – powinna mieć wysokie boki, odpowiednią średnicę – 26 cm) na wolnym ogniu, wlej do niej 6 łyżek. łyżki cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści, rozprowadź go na całej patelni i pozostaw do całkowitego zestalenia.
teraz przygotowujemy krem karmelowy. Połącz wszystkie składniki i ubij mikserem lub blenderem, a właściwie wszystkim, tylko po to, by dobrze ubić. Rezultatem powinien być płyn podobny do mleka. Wlej go na zamarznięty cukier, podczas gdy będzie trzeszczał.
następnie weź babeczkę. Połącz wszystkie składniki ciasta i ponownie ubij. Uzyskuje się konsystencję-jak gęsta śmietana. Następnie wlej to ciasto bezpośrednio na środek kremu karmelowego. Sekret tego ciasta polega na tym, że w piekarniku ciasto czekoladowe wzrośnie I zajmie "najwyższe piętro", tj.
kolejny sekret Kodryta-Kadyr w jego niezwykłych wypiekach. Najpierw musisz zagotować wodę. Weź patelnię o większej średnicy niż ta, w której znajduje się ciasto. Włóż do niego patelnię z babeczką i wlej wrzącą wodę do szczeliny. W ten sposób otrzymujemy łaźnię parową w piekarniku.
sprawdź gotowość ciasta wykałaczką. Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i całkowicie ostudź. Teraz Odwróć Kodryt-Kadyr na talerz. Możesz ozdobić wszystko-śmietaną – orzechami, świeżymi owocami itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g