Kodryt-Kadyr

przewiewne, lekkie i bardzo smaczne wypieki! To jedzenie z serii Pie-cupcake to zmiennokształtny. Przed zrobieniem tego ciasta już o nim słyszałem. Kiedy opowiadano o tej najdelikatniejszej babeczce, po prostu śliniłem się. A teraz nadszedł ten moment-w końcu wypróbowałem ten przepis kulinarny! Och, jaki niesamowity, niepowtarzalny i po prostu niezapomniany smak tego przysmaku.
kleszczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 79 % 27 g
156 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

umieść patelnię (tę, którą planujesz włożyć do piekarnika – powinna mieć wysokie boki, odpowiednią średnicę – 26 cm) na wolnym ogniu, wlej do niej 6 łyżek. łyżki cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści, rozprowadź go na całej patelni i pozostaw do całkowitego zestalenia.
teraz przygotowujemy krem karmelowy. Połącz wszystkie składniki i ubij mikserem lub blenderem, a właściwie wszystkim, tylko po to, by dobrze ubić. Rezultatem powinien być płyn podobny do mleka. Wlej go na zamarznięty cukier, podczas gdy będzie trzeszczał.
następnie weź babeczkę. Połącz wszystkie składniki ciasta i ponownie ubij. Uzyskuje się konsystencję-jak gęsta śmietana. Następnie wlej to ciasto bezpośrednio na środek kremu karmelowego. Sekret tego ciasta polega na tym, że w piekarniku ciasto czekoladowe wzrośnie I zajmie "najwyższe piętro", tj.
kolejny sekret Kodryta-Kadyr w jego niezwykłych wypiekach. Najpierw musisz zagotować wodę. Weź patelnię o większej średnicy niż ta, w której znajduje się ciasto. Włóż do niego patelnię z babeczką i wlej wrzącą wodę do szczeliny. W ten sposób otrzymujemy łaźnię parową w piekarniku.
sprawdź gotowość ciasta wykałaczką. Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i całkowicie ostudź. Teraz Odwróć Kodryt-Kadyr na talerz. Możesz ozdobić wszystko-śmietaną – orzechami, świeżymi owocami itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy