skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw połącz wszystkie suche produkty: semolinę( lubię ją bardziej, gdy jest duża, chociaż jest również pyszna z małą), mąkę, proszek do pieczenia lub Powder bucking (co jest tym samym), cukier granulowany, wiórki kokosowe. Wymieszaj i wlej masło i jogurt (powinien być naturalny, to znaczy bez żadnych dodatków). Jogurt można zastąpić gęstym kefirem. Wymieszaj wszystko i dodaj ubite jajko.
przygotuj naczynie do pieczenia-nasmaruj je Thaniya (olej z nasion sezamu).
włóż ciasto do formy. Na wierzch masy przyklej połówki migdałów (można zastąpić orzeszkami ziemnymi). Kiedy arise się zarumieni, możesz wyjąć z piekarnika, jest to znak gotowości.
polej gorącą ucztę zimnym syropem cukrowym. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój na kawałki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g