młoda cukinia pieczona w piekarniku

aromatyczne danie warzywne dla całej rodziny. Poczęstuj się! Nadaje się dla wegetarian) zamiast mozzarelli możesz wziąć suluguni. A zwykłą fasolę/fasolę zastąpić puszkami.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 55 % 6 g
42 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

moczyć fasolę lub fasolę w zimnej wodzie przez noc. Następnie gotuj je w osolonej czystej wodzie, aż będą całkowicie ugotowane. Jeśli fasola jest w puszkach, nie musisz jej moczyć.

drobno posiekaj cukinię, pomidory, cebulę i paprykę. Zmiażdż czosnek przez prasę.

dusić wszystkie warzywa razem, aż nadmiar płynu zniknie, a cukinia zmięknie. W tym czasie dodaj przyprawy, sól i pieprz do smaku.

w naczyniu do pieczenia ułóż warzywa z patelni, dodaj fasolę i pokrojony w kostkę ser, wymieszaj. Posyp przyprawami i wstaw do piekarnika na 30 minut.

danie jest bardzo smaczne, choć proste dość) najlepiej jest wziąć fasolę w puszkach, okazuje się, że jest z nimi jeszcze smaczniejsza. Ale zwykłe też nic)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g

Podobne przepisy