młoda cukinia pieczona w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
moczyć fasolę lub fasolę w zimnej wodzie przez noc. Następnie gotuj je w osolonej czystej wodzie, aż będą całkowicie ugotowane. Jeśli fasola jest w puszkach, nie musisz jej moczyć.
drobno posiekaj cukinię, pomidory, cebulę i paprykę. Zmiażdż czosnek przez prasę.
dusić wszystkie warzywa razem, aż nadmiar płynu zniknie, a cukinia zmięknie. W tym czasie dodaj przyprawy, sól i pieprz do smaku.
w naczyniu do pieczenia ułóż warzywa z patelni, dodaj fasolę i pokrojony w kostkę ser, wymieszaj. Posyp przyprawami i wstaw do piekarnika na 30 minut.
danie jest bardzo smaczne, choć proste dość) najlepiej jest wziąć fasolę w puszkach, okazuje się, że jest z nimi jeszcze smaczniejsza. Ale zwykłe też nic)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g