Podchrevok w rękawie pieczony w piekarniku po ukraińsku

to bardzo smaczna bułka! Gotowanie wcale nie jest trudne. Goście będą zadowoleni! I z musztardą... MMM... Pyszne niezwykłe! To danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. To przepis na kuchnię ukraińską. Bardzo, bardzo smaczne!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 86 % 60 g
węglowodany 4 % 3 g
573 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podchorążek powinien być mięsem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przejdź do gotowania. Dobrze umyj mięso. Posyp solą i mieszanką papryki ze wszystkich stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kruszymy liście laurowe w dłoni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp lavrushką podcherevok i dodaj groszek papryki. Wkładamy tłuszcz do pojemnika z ciasną pokrywką i wkładamy go na noc do lodówki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rano wyjmujemy, od wewnątrz wykonujemy nacięcia, aby mięso nasiąkło podczas pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przepuszczamy czosnek przez prasę czosnkową i dobrze smarujemy nasz tłuszcz, nie zapominając o pokryciu cięć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz składamy podchorążek w ciasną rolkę i owijamy grubą nicią

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W ten sposób.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wkładamy rolkę do rękawa do pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 gr. 3 godziny. Godzinę przed gotowością nakłuj rękaw w kilku miejscach na górze, aby mięso się zrumieniło.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozkoszny!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Podchorążych wieprzowy - 630   kcal/100g

Podobne przepisy