skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc włóż twaróg do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj cukier, sól i jajka. Zetrzyj na gładką, jasnożółtą masę. Następnie włóż semolinę i proszek do pieczenia. Możesz dodać wanilię lub cynamon do smaku. Zagnieść ciasto. Możesz również umieścić kawałki owoców świeżych i suszonych. Wkładam rodzynki lub suszone morele. Weź foremki do babeczek. Posmaruj je olejem i napełnij ciastem. Rozłóż go łyżką. Aby mocno się nie przykleił, zwilż łyżkę wodą. Łyżką ubij ciasto w ramekin. Piec w piekarniku przez około pół godziny w temperaturze 170 stopni. Przed podaniem serników na stole połóż na nich śmietanę lub śmietanę. Dla niego ubij śmietanę z cukrem. Dodaj wcześniej namoczoną w wodzie żelatynę i kawałki owoców. Udekoruj serniki kremem. Jeśli użyłeś zwykłej śmietany, udekoruj więcej owoców na wierzchu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g