karp z papryką ziemniaki cebula w piekarniku

wykwintne danie jest idealne na bankiet lub kolację!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 9 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 35 % 6 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

mój brat jest rybakiem. Niedawno przywiózł z mężem małego karpia, z którego postanowiłem ugotować takie jedzenie jak karp pieczony w piekarniku. To danie jest bardzo satysfakcjonujące i smaczne, żaden z domowych nie pozostał obojętny. A teraz podzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym. Zaczynamy przygotowywać to danie od tego, że myjemy, obieramy ziemniaki, paprykę i cebulę. Następnie pokrój przygotowane ziemniaki w cienkie Tworzywa sztuczne, słodką paprykę w pierścienie, cebulę w cienkie półpierścienie lub pierścienie (jeśli cebula jest mała). Następnie bierzemy karpia, myjemy go, patroszymy, odcinamy głowę, dobrze myjemy, dokładnie pocieramy solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Teraz wypełniamy rybę cebulą i słodką papryką i kładziemy na natłuszczonej blasze do pieczenia. Wokół ryby kładziemy ziemniaki i paprykę. Całą masę ponownie solimy i pieprzymy. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około półtorej godziny. Po tym czasie ryba jest gotowa i można ją podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sazan azowski - 121   kcal/100g
  • Karp kaspijski - 97   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy