skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Do nadzienia: jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę, posypujemy kawałki sokiem z cytryny.
Krok 3:
Na patelni roztop masło, dodaj jabłka, cukier i cynamon. Wszystko wymieszaj i smaż na dużym ogniu przez 3-4 minuty.
Krok 4:
Nadzienie jest gotowe, pozwól mu ostygnąć.
Krok 5:
Rozwałkuj ciasto francuskie i podziel na kwadraty, podzieliłem je na 9 części.
Krok 6:
Rozłóż łyżkę nadzienia na kawałku ciasta.
Krok 7:
I przyklejamy w formie koperty.
Krok 8:
Lub w jakiejkolwiek innej formie, w ogóle nie wpływa na smak:)
Krok 9:
Rozłóż koperty na blasze do pieczenia, jeśli chcesz, możesz je posmarować białkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez około 20 minut na złoty kolor. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 10:
Pozwól ptysiom ostygnąć, posyp cukrem pudrem i podawaj. Smacznego!
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g